Het is tijd

Na lang wachten en op en neer gereden worden door vrienden en familie voor vele controles, waarbij de frequentie steeds hoger werd, komt het er vandaag op aan. We gaan naar het ziekenhuis. We komen er pas vandaan als we een zoon hebben… Hoe dan ook.

Even een opsomming van de laatste weken: We kwamen uit Roemenië terug na jaren leiding te hebben gegeven aan een NGO. Dat ging erg plots na tijdens de 20 weken echo te hebben moeten horen dat er iets goed mis was. We vinden het nog erg lastig om alles achter te hebben moeten laten. Dat doet nog steeds pijn. We zijn er nog niet klaar (op termijn moet zeker Erwin nog weer terug), maar onze ongeboren zoon heeft HLHS. Praktisch een half hart, en daarmee heeft hij voorrang in ons leven nu.

En nu?
De komende dagen zullen ongeveer als volgt verlopen. Vandaag gaan we naar het ziekenhuis. Week 41 + 5 dagen. Exact 1 maand langer al dan de tijd die Ruth zwanger was voor de geboorte van Rebecca (37+5). Daar zal gekeken worden of en hoeveel ontsluiting er is. Als dat voldoende is doet men niets, en zal er gewacht worden tot woensdag (of een eerdere natuurlijke bevalling). Is het onvoldoende maar toch iets, dan zal men een soort ballonkatheter inbrengen, om de ontsluiting verder te helpen. Waarbij men op dinsdag indien nodig de vliezen doorbreekt. Mocht alle hulp om een natuurlijke bevalling op gang te helpen falen, dan zal er uiterlijk woensdag een keizersnede volgen.

Vanaf dan is alles anders. We zullen amper de tijd hebben om onze zoon vast te houden totdat hij 5 á 6 maanden oud is. Althans, zonder snoertjes of buisjes. Vijf minuten. Een kwartiertje misschien.

Dan zal binnen een week tijd de Norwood operatie volgen. Dat is de eerste en meest risicovolle openhartoperatie. Voor ons dus een erg spannende en beklemmende tijd. We doen erg ons best om blij te zijn. Maar dat gaat vaak erg moeilijk. We merken het ook aan Rebecca. We leggen het allemaal in Gods hand. Meer kunnen we niet doen.

Over foto’s
We hebben besloten om eventueel foto’s te plaatsen (wellicht op Facebook) van wat er met onze zoon gebeurt. We begrijpen dat dit best heftig kan zijn om te zien. Maar er zijn veel mensen die willen weten hoe het gaat en niet iedereen kan of mag op bezoek komen. We willen het toch graag delen. We zien geen andere methode… 

 

14 Replies to “Het is tijd”

 1. Heel veel sterkte deze week en de tijd erna. Leef met jullie mee en hopelijk verloopt de bevalling voorspoedig en mag de komende operatie succesvol zijn. Xx Gerzien

 2. Heel veel sterkte. We bidden voor jullie dat God Ruth en jullie zoontje spaart en de komende zware ingreep zegent.
  Hartelijke groet!

 3. Heel veel sterkte toegewenst. Ik vind het fijn om zo op afstand met jullie mee te mogen leven en vind het knap dat jullie dit met ons willen delen. Groetjes gea

 4. Lieve Erwin & Ruth
  Heel veel kracht en Sterkte willen wij jullie,en jullie familie toewensen. Weet dat de Vader zijn Vaderarmen om jullie heen heeft en houdt.
  In gedachten en gebed bij en naast jullie.

 5. Lieve Erwin & Ruth
  Heel veel kracht en Sterkte willen wij jullie,en jullie familie toewensen. Weet dat de Vader zijn Vaderarmen om jullie heen heeft en houdt.
  In gedachten en gebed bij en naast jullie.

 6. Lieve Erwin, Ruth, Rebekka en baby,
  Veel sterkte in de komende tijd! We bidden jullie Gods zegen en nabijheid toe.
  Liefs, fam. Hoeve

 7. Lieve Ruth & Erwin
  We denken veel aan jullie! Dank voor de update en heel veel sterkte de komende week. Gods nabijheid voor jullie alle 4. Liefs, Wouter & Elisa

 8. Lieve Neef en Nicht, en Rebecca,
  Ik wens jullie heel veel sterkte! Ik bid voor jullie. Jullie zijn niet alleen, de Vader in de hemel zal jullie met liefde omringen!

 9. Hoi Erwin en Ruth,
  Ik wil jullie heel veel sterkte wensen komende tijd. Hopelijk kunnen jullie je zoon even goed knuffelen voordat alles gaat gebeuren. Godszegen! We bidden voor jullie.
  Groetjes Hendrina Jongepier

 10. Heel veel hulp en troost gewenst bij alles wat er op jullie afkomt.
  We bidden dat de bevalling goed gaat en God Zijn liefde en Almacht laat zien in het verdere verloop.
  Lieve groet, Gerrit Jan en Petra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *